Integritetspolicy

Vi är glada att du är intresserad av dataskydd på vår webbplats. När du besöker vår webbplats vill vi att du ska känna dig bekväm och säker och se vår implementering av dataskydd som en kundorienterad kvalitetsfunktion.

Följande dataskyddsmeddelanden informerar dig om typen och omfattningen av behandlingen av dina personuppgifter av Apropos Wein GmbH (även kallad "Apropos Wein GmbH", "vi" eller "oss" i samband med denna dataskyddsförklaring) . Personuppgifter är information som kan eller kan tilldelas direkt eller indirekt till din person. Särskilt den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) fungerar som den rättsliga grunden för dataskydd.

1. Översikt

Databehandlingen av Apropos Wein GmbH kan huvudsakligen i två kategorier kan delas in i:

  • För avtalsbehandling, alla av Utförande av ett kontrakt behandlas med Apropos Wein GmbH erforderliga uppgifter. Om även externa tjänsteleverantörer är involverade i genomförandet av avtalet, till exempel logistikföretag, kreditupplysningsföretag eller betaltjänstleverantörer, kommer dina uppgifter att vidarebefordras till dem i den utsträckning som krävs och behandlas av dem för ett specifikt ändamål.
  • Med Ringer upp hemsidan Apropos Wein GmbH, olika information utbyts mellan din enhet och vår server. Detta kan också vara personuppgifter. Informationen som samlas in på detta sätt används bland annat för att optimera eller göra om vår webbplats reklam i webbläsaren på din enhet.

2. Ringa upp vår hemsida

Syfte med databehandling/rättsliga grunder:

När du besöker vår webbplats används webbläsaren på din enhet automatiskt och utan din inblandning

  • IP-adressen för den begärande internetaktiverade enheten,
  • datum och tid för åtkomst,
  • namnet och webbadressen till filen som anropas,
  • webbplatsen/applikationen från vilken åtkomsten gjordes (referens-URL),
  • webbläsaren du använder och, om tillämpligt, operativsystemet på din internetaktiverade dator och namnet på din åtkomstleverantör

skickas till servern på vår webbplats och tillfälligt i en så kallad loggfil för följande ändamål sparat:

  • Att säkerställa en smidig anslutning,
  • Säkerställa bekväm användning av vår webbplats/applikation,
  • Utvärdering av systemsäkerhet och stabilitet.

Den rättsliga grunden för Bearbetning av IP-adressen är artikel 6 punkt 1 bokstav f) GDPR. Vårt berättigade intresse ligger i syftena med databehandling som anges ovan. Om presentationen tjänar till att förbereda ett kontrakt är den rättsliga grunden för databehandling artikel 6 (b) GDPR.

Lagringsperiod / kriterier för att bestämma lagringsperioden:

Uppgifterna lagras under en period av sju dagar och raderas sedan automatiskt. Om du slutar använda vår webbplats kommer geolokaliseringsdata att raderas.

3. Handläggning av försäljningskontrakt

Syfte med databehandling/rättsliga grunder:

Ämnet för Apropos Wein GmbH:s verksamhet är distansförsäljning av varor och tjänster inom ramen för de officiellt utfärdade tillstånden. I detta sammanhang behandlar vi för Ingående, genomförande eller uppsägning av ett avtal nödvändiga uppgifter. Dessa inkluderar särskilt:

  • Förnamn Efternamn,
  • Fakturerings- och leveransadress,
  • E-postadress,
  • Fakturerings- och betalningsdata,
  • Födelsedatum/ålder,
  • Telefonnummer (valfritt).

Den rättsliga grunden för detta är artikel 6 punkt 1 bokstav b) GDPR, det vill säga du förser oss med uppgifterna på grundval av avtalsförhållandet mellan dig och oss.

Mottagare/kategorier av mottagare:

Som en del av den ovan nämnda databehandlingen kommer dina uppgifter att behandlas för vår räkning av kontraktsbehandlare, särskilt från logistiksektorn. Dessa är noggrant utvalda och, om så krävs enligt lag, kontraktuellt skyldiga i enlighet med artikel 28 GDPR.

Vi tillhandahåller information om din leveransadress i syfte att Handläggning av köpekontrakt till ett logistikföretag på uppdrag av oss. Om du har samtyckt till en förlängd överföring i betalningsprocessen skickar vi din e-postadress och i förekommande fall ditt telefonnummer till det av oss uppdragna logistikföretaget för att säkerställa att varorna kan levereras som planerat. Uppgifterna överförs till det beställda logistikföretaget endast för detta ändamål och bearbetas av det för ett rent specifikt ändamål.

Om du har valt kreditkortsbetalningsmetod eller onlinebetalningsmetod (t.ex. PayPal, Masterpass), kommer vi att vidarebefordra dig till relevant betaltjänstleverantör efter att beställningen har slutförts. Där kan du efter att ha angett dina inloggningsuppgifter beställa betalning via tjänsteleverantören. För att kunna behandla betalningen överför vi särskilt det specifika betalningsbeloppet till den valda betaltjänstleverantören. Ytterligare information om den databehandling som utförs av betaltjänstleverantören finns i informationstexterna på betaltjänstleverantörens inmatningsmask/webbplats. Där hittar du även kontaktuppgifterna till betaltjänstleverantörerna.

Lagringsperiod / kriterier för att bestämma lagringsperioden:

Om vi ​​inte använder dina kontaktuppgifter för reklamändamål kommer vi att spara de uppgifter som samlats in för genomförandet av kontraktet tills den lagstadgade eller eventuella avtalsenliga garanti- och garantirättigheterna har löpt ut. Efter att denna period har löpt ut behåller vi informationen om det avtalsförhållande som krävs enligt handels- och skattelagstiftningen under de perioder som anges i lag. Under denna period (vanligtvis tio år från avtalets ingående) kommer uppgifterna endast att behandlas igen vid en granskning av ekonomiförvaltningen och vid kundförfrågningar.

4. Säkra beställningsprocessen och val av betalningsmetoder

Syfte med databehandling/rättsliga grunder:

Till Säkra och optimera beställningsprocessen och för att kunna erbjuda dig olika betalningsmetoder kontrollerar vi under beställningsprocessen utifrån den information vi redan har, såsom orderkvantitet eller leveransadress, om det finns några avvikelser i den specifika beställningen. Dessutom sparar vi vid annullering av order den data som har tillkommit fram till annulleringen av ordern för att (tekniskt) optimera beställningsprocessen, för att upptäcka (eventuella) bedrägerimönster och för att kunna svara på kundförfrågningar om beställningsprocesserna. Den rättsliga grunden för detta är artikel 6 punkt 1 bokstav f) GDPR. Vårt berättigade intresse följer av det beskrivna syftet med behandlingen.

Für den Vid försenad betalning Om övriga lagkrav är uppfyllda kan vi komma att överföra nödvändiga uppgifter till ett företag som har i uppdrag att hävda kravet. De rättsliga grunderna för detta är både artikel 6 punkt 1 bokstav b) och artikel 6 punkt 1 bokstav f) GDPR. Att hävda ett avtalsanspråk är att betrakta som ett berättigat intresse i den mening som avses i den andra förordningen. Om lagkraven är uppfyllda överför vi även information om försenad betalning eller en eventuell osäkra fordringsförluster till kreditinstitut som samarbetar med oss ​​(se nedan). Den rättsliga grunden för detta är särskilt artikel 6 punkt 1 bokstav f) GDPR. Det berättigade intresse som krävs nedan härrör från vårt intresse såväl som tredje parts intresse av att minska avtalsrisker för framtida kontrakt.

Dataskyddsbestämmelser för PayPal, autogiro, GiroPay, omedelbara och kreditkortsbetalningar som betalningsmetoder

Kontrollanten har integrerade komponenter från PayPal på denna webbplats. PayPal är en online betalningstjänstleverantör. Betalningar görs via så kallade PayPal-konton, som är virtuella privata eller företagskonton. Dessutom har PayPal möjlighet att behandla virtuella betalningar via kreditkort om en användare inte har ett PayPal-konto. Ett PayPal-konto hanteras via en e-postadress, varför det inte finns något klassiskt kontonummer. PayPal gör det möjligt att initiera online betalningar till tredje part eller för att få betalningar. PayPal tar också upp förvaltarfunktioner och erbjuder köparskyddstjänster.

PayPals europeiska operativa företag är PayPal (Europe) S.à.rl & Cie. SCA, 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxemburg, Luxemburg.

Om den registrerade väljer "PayPal" som betalningsalternativ under orderprocessen i vår webbutik, skickas data från den registrerade automatiskt till PayPal. Genom att välja detta betalningsalternativ godkänner den registrerade överföringen av personuppgifter som krävs för betalningsbehandling.

Personuppgifterna som skickas till PayPal är vanligtvis förnamn, efternamn, adress, e-postadress, IP-adress, telefonnummer, mobilnummer eller annan information som krävs för betalningsbehandling. För genomförandet av köpavtalet är även sådana personuppgifter nödvändiga, vilka är i samband med respektive order.

Syftet med överföringen av uppgifterna är betalningsbearbetning och bedrägeribekämpning. Kontrollenheten ger PayPal personlig identifierbar information, särskilt om det finns ett berättigat intresse för överföringen. De personuppgifter som utbyts mellan PayPal och regulatorn kan överföras av PayPal till kreditrapporteringsbyråer. Denna överföring syftar till identitets- och kreditkontrollen.

PayPal kan avslöja personuppgifter till medlemsförbund och tjänsteleverantörer eller underleverantörer, i den mån det är nödvändigt för att uppfylla sina avtalsförpliktelser eller att behandla uppgifterna på uppdrag av.

Den registrerade har möjlighet att när som helst återkalla samtycket till hantering av personuppgifter mot PayPal. En återkallelse har ingen inverkan på personuppgifter som måste behandlas, användas eller överföras för (avtals) betalning.

PayPals tillämpliga sekretesspolicy finns på https://www.paypal.com/webapps/mpp/ua/privacy-full.

Dataskyddsbestämmelser om autogiro som betalningsmetod

Om den berörda personen väljer betalningsmetod för autogiro för att behandla betalningar på Apropos Wein GmbH-webbplatserna, kommer personuppgifter att vidarebefordras till Apropos Wein GmbH:s finansinstitut, Rottaler Raiffeisenbank Pocking, vid användning av autogirobetalningar för betalning till Apropos Wein GmbH och bearbetas. Dessa raderas sedan av Apropos Wein GmbH efter den lagligt föreskrivna lagringsperioden. De personuppgifter som vidarebefordras till vår bank för betalningshantering är också föremål för dataskyddsvillkoren och användarvillkoren för Rottaler Raiffeisenbank. Detaljer om hur dina uppgifter hanteras av Rottaler Raiffeisenbank, samt dina rättigheter och inställningsalternativ för att skydda dina personuppgifter, finns på: https://www.rottaler-raiba.de/service/rechtliche-hinweise/datenschutzhinweis. html

Möjlighet till återkallelse

Om du har gett oss ditt samtycke enligt dataskyddslagstiftningen kan du när som helst återkalla detta informellt med verkan för framtiden gentemot Apropos Wein GmbH. För detta ändamål räcker det till exempel med ett mejl till de kontaktuppgifter som nämns under punkt 15. Återkallelsen leder till att de insamlade uppgifterna raderas.

5. Kundkonto i Apropos Wein GmbH onlinebutik

Syfte med databehandling/rättsliga grunder:

För att ge dig största möjliga bekvämlighet när du handlar, erbjuder vi dig permanent lagring av dina personuppgifter på ett lösenordsskyddat kundkonto för vår onlinebutik. Efter att du har skapat ett kundkonto behöver du inte ange dina personuppgifter igen för köpprocessen. Dessutom kan du när som helst se och ändra data som lagras om dig på ditt kundkonto och använda funktionen "vinkällare" för att permanent spara varor för senare köp.

Utöver de uppgifter som efterfrågas vid beställning måste du ange ett valfritt lösenord för att skapa ett kundkonto. Denna, tillsammans med din e-postadress, används för att komma åt ditt kundkonto. Vänligen behandla dina personliga åtkomstuppgifter konfidentiellt och, i synnerhet, gör dem inte tillgängliga för obehöriga tredje parter. Vi kan inte acceptera något ansvar för felaktigt använda lösenord, såvida vi inte är ansvariga för missbruket.

Den rättsliga grunden för detta är artikel 6 punkt 1 bokstav b) GDPR, det vill säga att du förser oss med uppgifterna på grundval av avtalsförhållandet mellan dig och oss eller innan det.

Mottagare/kategorier av mottagare:

Dessa uppgifter vidarebefordras till tredje part i enlighet med avsnitt 3 för behandling av försäljningskontrakt. Vi utesluter generellt all ytterligare överföring av dessa uppgifter till tredje part.

Lagringsperiod / kriterier för att bestämma lagringsperioden:

Om du ordnar att kundkontot raderas kommer dina uppgifter att raderas i enlighet med detta.

6. Kontaktformulär / e-postkontakt / telefonsamtal / LiveChat

Syfte med databehandling/rättsliga grunder:

Det är självklart att vi behandlar personuppgifter som du ger oss när du fyller i kontaktformulär, via telefon, e-post eller LiveChat konfidentiellt. Vi använder dina uppgifter uteslutande i syfte att behandla din begäran. Den rättsliga grunden för databehandling är artikel 6 punkt 1 bokstav f) eller artikel 6 punkt 1 bokstav b) GDPR. Vårt och ditt samtidiga (legitima) intresse av denna databehandling uppstår ur syftet att besvara dina förfrågningar, lösa eventuella problem som kan uppstå och därmed upprätthålla och främja din tillfredsställelse som kund eller användare av vår webbplats.

Mottagare/kategorier av mottagare:

Det kan vara nödvändigt för oss att vidarebefordra utdrag av din förfrågan till avtalspartner (t.ex. leverantörer vid produktspecifika förfrågningar) för att behandla din förfrågan. I dessa fall anonymiseras begäran i förväg så att tredje part inte kan upprätta någon referens till dig. Om det i enskilda fall är nödvändigt att vidarebefordra dina personuppgifter kommer vi att informera dig om detta i förväg och inhämta ditt samtycke.

Lagringsperiod / kriterier för att bestämma lagringsperioden:

All personlig information som du skickar till oss som svar på förfrågningar (förslag, beröm eller kritik) via denna webbplats eller via e-post kommer att raderas eller anonymiseras av oss senast 90 dagar efter att det slutgiltiga svaret har lämnats. Erfarenheten har visat att det i allmänhet inte finns fler frågor om våra svar efter 90 dagar. Om du hävdar dina rättigheter som registrerad enligt 19 § kommer dina personuppgifter att lagras i 3 år efter ditt slutliga svar för att bevisa att vi har försett dig med omfattande information och att lagkraven efterlevs.

7. Databehandling för reklamändamål

Syfte med databehandling/rättsliga grunder:

Om du har slutit ett avtal med oss ​​kommer vi att hantera dig som befintlig kund. I det här fallet kommer vi att behandla din postens kontaktuppgifter utanför förekomsten av ett specifikt samtycke, för att på detta sätt skicka information om nya produkter och tjänster till dig. Henne E-post-Adresse vi behandlar för att skicka information till dig för våra egna, liknande produkter utanför förekomsten av ett specifikt samtycke.

Du kan när som helst utan kostnad invända mot databehandling för ovannämnda ändamål, separat för respektive kommunikationskanal och med verkan för framtiden. För detta ändamål räcker det till exempel med ett mejl till de kontaktuppgifter som nämns under punkt 15.

Med ditt samtycke spelar vi in Ditt användningsbeteende på de webbplatser som drivs av oss och de nyhetsbrev vi skickar. I utvärderingen av användningsbeteende ingår i synnerhet vilka områden du befinner dig i och vilka länkar du klickar där. Vi använder den för att skapa personliga användarprofiler med tilldelning av din person och/eller e-postadress för att bättre kunna anpassa en eventuell marknadsföringsstrategi från Apropos Wein GmbH i form av ett nyhetsbrev, annonser på plats och tryckt reklam till dina personliga intressen och för att kunna förbättra våra webberbjudanden. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till detta med verkan för framtiden. Återkallelsen leder till att den insamlade användardatan raderas.

Den rättsliga grunden för ovan nämnda behandling är artikel 6 bokstav f) GDPR eller, om samtycke har lämnats, artikel 1 bokstav a) GDPR. Behandling av befintliga kunduppgifter för våra egna reklamändamål eller för tredje parts reklamändamål är att betrakta som ett berättigat intresse i den mening som avses i den förstnämnda standarden.

Lagringsperiod / kriterier för att bestämma lagringsperioden:

Om du återkallar ditt samtycke till enskilda reklamåtgärder eller invänder mot vissa reklamåtgärder kommer dina uppgifter att raderas från motsvarande (e-post)distributionslistor.

Om du invänder kommer den berörda kontaktadressen att spärras för vidare reklamdatabehandling. Vi vill påpeka att i undantagsfall kan reklammaterial fortfarande skickas tillfälligt även efter mottagandet av din invändning. Detta beror tekniskt på den ledtid som krävs för annonser och betyder inte att vi inte kommer att genomföra din invändning. Tack för att du förstår.

8. Inlämning av köprecensioner

Syfte med databehandling/rättsliga grunder:

Med ditt samtycke gör vi det möjligt för dig att skicka in köprecensioner efter att dina beställningar har gjorts. Vi skickar dig ett e-postmeddelande med en länk till den e-postadress som finns lagrad på ditt kundkonto, som du kan använda för att direkt skicka en anonym utvärdering av den köpta produkten.

Den rättsliga grunden för ovanstående databehandling är ditt samtycke i enlighet med artikel 6 punkt 1 bokstav a) GDPR.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till denna databehandling med verkan för framtiden. För detta ändamål räcker det till exempel med ett mejl till de kontaktuppgifter som nämns under punkt 15.

Mottagare/kategorier av mottagare:

Om externa processorer används för att möjliggöra inlämnande av inköpsrecensioner är de kontraktuellt skyldiga enligt artikel 28 GDPR.

Lagringsperiod / kriterier för att bestämma lagringsperioden:

Om du återkallar ditt samtycke att ta emot e-postmeddelanden om köputvärdering, kommer din e-postadress att blockeras från att ta emot dessa e-postmeddelanden. Dina uppgifter kommer sedan att raderas från motsvarande e-postdistributionslistor efter sex veckor.

9. Skicka ut nyhetsbrev

Syfte med databehandling/rättsliga grunder:

På vår hemsida erbjuder vi dig möjligheten att registrera dig för vår Nyhetsbrev att registrera. Om du har samtyckt till att ta emot vårt nyhetsbrev kommer vi att använda ditt E-post-Adresse och, i förekommande fall, ditt namn för att skicka (om möjligt individuell) information om produkter, kampanjer, tävlingar och nyheter från onlinebutikens erbjudande, samt för undersökningar om kundnöjdhet. Vi sparar och behandlar dessa uppgifter i syfte att skicka nyhetsbrevet.

den Innehållet i nyhetsbrevet inkluderar kampanjer (erbjudanden, rabattkampanjer, tävlingar etc.) samt information om varor och tjänster från Apropos Wein GmbH.

Efter att ha lagt en beställning gör vi det möjligt för dig att skicka in köprecensioner.

Den rättsliga grunden för ovanstående databehandling är ditt samtycke i enlighet med artikel 6 punkt 1 bokstav a) GDPR.

För att kunna säkerställa att inga fel begåtts vid inmatning av e-postadress använder vi det så kallade dubbelopt-in-förfarandet: Efter att du har angett din e-postadress i registreringsfältet skickar vi dig en bekräftelselänk. Din e-postadress kommer endast att läggas till vår e-postlista när du klickar på denna bekräftelselänk.

Leverantör av frakttjänster Mailchimp:

Sändning av nyhetsbrevet med hjälp av avsändaren "MailChimp", ett nyhetsbrev leveransplattform från US leverantör Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE #5000, Atlanta, GA 30308, USA. Tjänsteleverantörens sekretesspolicy kan ses här: https://mailchimp.com/legal/privacy/, Rocket Science Group LLC är certifierad enligt Privacy Shield-avtalet, vilket garanterar överensstämmelse med europeiska dataskyddsstandarder (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000TO6hAAG&status=Active). Fraktleverantören är baserad på våra legitima intressen enligt Art. 6 para. 1 lit. f. DSGVO och ett kontraktsbehandlingsavtal Art. 28 para. 3 S. 1 DSGVO används.

Fraktleverantören kan använda mottagarens uppgifter i en pseudonym form, dvs utan att tilldela en användare, för att optimera eller förbättra sina egna tjänster, t.ex. för teknisk optimering av frakt och presentation av nyhetsbrev eller för statistiska ändamål. Leverantörsleverantören använder emellertid inte data från våra nyhetsbrevsmottagare för att ta itu med dem själva eller att vidarebefordra data till tredje part.

Underområde Mailchimp skapat med Datenschutz-Generator.de av RA Dr. jur. Thomas Schwenke

Du kan ge ditt samtycke till att ta emot nyhetsbrevet, deltagande i Återkalla undersökningar om kundnöjdhet och skapande av personliga användarprofiler när som helst med verkan för framtiden, till exempel genom att avregistrera dig från nyhetsbrevet på vår webbplats. Du hittar länken till avregistreringssidan i slutet av varje nyhetsbrev. När du avslutar prenumerationen anser vi att ditt samtycke till skapandet av din personliga användarprofil och mottagandet av nyhetsbrev baserat på det är återkallat. Din användningsdata kommer att raderas av oss.

Mottagare/kategorier av mottagare:

Om externa processorer används för att utföra nyhetsbrevsutskicket eller för att möjliggöra inlämning av inköpsrecensioner, är de kontraktuellt skyldiga enligt artikel 28 GDPR.

Lagringsperiod / kriterier för att bestämma lagringsperioden:

Om du återkallar ditt samtycke till att ta emot nyhetsbrevet från Apropos Wein GmbH, kommer din e-postadress att blockeras för att ta emot nyhetsbrevet Apropos Wein - Schmalhofer och Apropos Wein GmbH. Dina uppgifter kommer sedan att raderas från relevanta e-postdistributionslistor efter sex månader. När du registrerar dig för nyhetsbrevet på en webbplats för sociala medier, gäller även dataskyddsbestämmelserna för respektive operatör av webbplatsen för sociala medier.

10. Onlinenärvaro och webbplatsoptimering

10.1 Cookies - allmän information

Vi använder så kallade cookies på vår webbplats på grundval av Artikel 6 Stycke 1 bokstav f) GDPR. Vårt intresse av att optimera vår webbplats är att betrakta som motiverat i den mening som avses i ovan nämnda förordning. Cookies är små filer som lagras på din enhet (laptop, surfplatta, smartphone etc.) när du besöker vår webbplats. Cookies orsakar ingen skada på din enhet och innehåller inga virus, trojaner eller annan skadlig kod. Information lagras i cookien som resulterar i samband med den specifika enhet som används. Detta betyder dock inte att vi omedelbart är medvetna om din identitet. Användningen av cookies tjänar å ena sidan till att göra användningen av vårt erbjudande trevligare för dig. Så vi sätter sk Sessionscookies för att känna igen att du redan har besökt enskilda sidor på vår webbplats eller att du redan har loggat in på ditt kundkonto. Dessa raderas automatiskt när du lämnar vår webbplats. Dessutom använder vi det också för användarvänlighetens syfte tillfälliga cookies som lagras på din enhet under en viss tidsperiod. Om du besöker vår sida igen för att använda våra tjänster upptäcks automatiskt att du redan har besökt oss, vilka poster/inställningar du har gjort och vilka varor du eventuellt redan har lagt i din kundvagn så att du inte behöver göra detta igen måste göra.

Om du har ett kundkonto och är inloggad kommer informationen som lagras i cookies att läggas till ditt kundkonto.

Å andra sidan använder vi cookies för att underlätta användningen av vår webbplats ska registreras statistiskt, i syfte att optimera vårt erbjudande och för att visa information som är speciellt anpassad för dig. Dessa cookies gör att vi automatiskt känner igen att du redan har besökt oss när du besöker vår webbplats igen. Dessa cookies raderas automatiskt efter en definierad tidsperiod. De flesta webbläsare accepterar cookies automatiskt. Du kan dock konfigurera din webbläsare så att inga cookies lagras på din dator eller så dyker det alltid upp ett meddelande innan en ny cookie skapas. Men om du helt avaktiverar cookies kan det hända att du inte kan använda alla funktioner på vår webbplats.

Du kan hitta en översikt över de cookies som används med ytterligare information (t.ex. lagringstid) i vår Cookiepolicy.

10.2 Google Analytics

Syfte med databehandling/rättsliga grunder:

För ändamålet med behovsbaserad design och kontinuerlig optimering av våra webbplatser använder vi Google Analytics, en webbanalystjänst som tillhandahålls av Google LLC ("Google"), på grundval av artikel 6 (1) (f) GDPR. Vårt berättigade intresse följer av de syften som presenteras. I detta sammanhang kommer att vara pseudonymiserade användningsprofiler och använder cookies. Cookien genererar följande information om din användning av denna webbplats:

  • Webbläsartyp/version,
  • använt operativsystem,
  • Referreringsadress (den tidigare besökta sidan),
  • Värdnamn för åtkomstdator (IP-adress),
  • Tid för serverförfrågan.

Informationen används för att utvärdera användningen av vår webbplats, för att sammanställa rapporter om webbplatsaktivitet och för att tillhandahålla andra tjänster relaterade till webbplatsaktivitet och internetanvändning för marknadsundersökningar och behovsbaserad design av denna webbplats. IP-adresserna är anonymiserade så att en Tilldelning ej möjlig är (så kallad IP-maskering).

Du kan förhindra installationen av cookies genom att ställa in din webbläsarprogramvara därefter förhindra; vi vill dock påpeka att i detta fall inte alla funktioner på denna webbplats kan användas i sin fulla omfattning. Du kan också förhindra insamling av data som genereras av cookien och relaterad till din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) och behandlingen av dessa data av Google genom att klicka på detta webbläsartillägg ladda ner och installera. Som ett alternativ till webbläsartillägget, speciellt för webbläsare på mobila enheter, kan du också förhindra att Google Analytics samlar in data genom att klicka på [google_analytics_optout] denna länk [/ google_analytics_optout]. En opt-out-cookie ställs in som förhindrar framtida insamling av dina uppgifter när du besöker denna webbplats. Opt-out-cookien är endast giltig i denna webbläsare och endast för vår webbplats och lagras på din enhet. Om du tar bort cookies i den här webbläsaren måste du ställa in opt-out-cookien igen. Ytterligare information om dataskydd i samband med Google Analytics finns på Google Analytics webbplats.

Mottagare/kategorier av mottagare:

Informationen som genereras i cookien överförs till och lagras av Google på servrar i USA. Så vitt vi vet kommer din IP-adress aldrig att slås samman med annan Google-data. Denna information kan också komma att överföras till tredje part om detta krävs enligt lag eller om tredje part behandlar dessa uppgifter på uppdrag av oss.

Lagringsperiod / kriterier för att bestämma lagringsperioden:

När IP-adressen väl har anonymiserats är det inte längre möjligt att identifiera dig personligen. Det finns inte längre någon personlig referens i rapporter skapade på basis av Google Analytics.

Googles signaler

Den här webbplatsen använder också Google Signals. Detta är en tilläggsfunktion av Google Analytics som möjliggör så kallad "cross-device tracking". Det betyder att så länge som dina internetaktiverade enheter är länkade till ditt Google-konto kan Google skapa rapporter om användningsbeteende (särskilt antalet användare på alla enheter), även om du byter enhet. Google använder data för detta, förutsatt att du har aktiverat inställningen "anpassad reklam" i ditt Google-konto.
Detta tjänar till att skydda våra övervägande legitima intressen i en optimerad presentation av vårt erbjudande i enlighet med artikel 6 paragraf 1 S. 1 lit.f GDPR.
Vi behandlar inga personuppgifter i detta avseende, vi får endast statistik baserad på Google Signals.
Du kan alltid använda inställningen "anpassad reklam" Inaktivera i ditt Google-konto, och motsätter sig därför insamling av Google Signals.

10.3. Google AdWords

Google AdWords är en tjänst för internetannonsering som gör det möjligt för annonsörer att placera annonser i Googles sökmotorresultat såväl som i Googles annonsnätverk. Google AdWords gör det möjligt för en annonsör att i förväg definiera vissa sökord med hjälp av vilka en annons endast visas i Googles sökmotorresultat om användaren tar fram ett sökordsrelevant sökresultat med sökmotorn. I Googles annonsnätverk distribueras annonserna till ämnesrelaterade webbplatser med hjälp av en automatisk algoritm och med hänsyn till tidigare definierade sökord.

Operationsföretaget för tjänsterna från Google AdWords är Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, USA.

Syftet med Google AdWords är att marknadsföra vår webbplats genom att visa intresse-relevant annonsering på webbplatser för tredje part och i sökmotorresultaten för Googles sökmotor och genom att visa tredjepartsannonsering på vår webbplats.

Om en berörd person når vår webbplats via en Google-annons lagras en så kallad konverteringscookie på informationstekniksystemet för den person som berörs av Google. Vad cookies är har redan förklarats ovan. En konverteringscookie förlorar sin giltighet efter trettio dagar och används inte för att identifiera den berörda personen. Om kakan ännu inte har gått ut, används konverteringscookien för att avgöra om vissa undersidor, till exempel kundvagnen från ett onlinebutikssystem, har nåtts på vår webbplats. Omvandlingscookien gör det möjligt för både vi och Google att förstå om en berörd person som kom till vår webbplats via en AdWords-annons genererade försäljning, dvs. slutförde eller annullerade ett köp.

Uppgifterna och informationen som samlas in med hjälp av konverteringscookien används av Google för att skapa besöksstatistik för vår webbplats. Denna besöksstatistik används i sin tur av oss för att bestämma det totala antalet användare som hänvisades till oss via AdWords-annonser, dvs. för att bestämma framgång eller misslyckande för respektive AdWords-annonsering och för att optimera våra AdWords-annonser för framtiden. Varken vårt företag eller andra Google AdWords-annonsörer får information från Google som kan identifiera den berörda personen.

Omvandlingscookien används för att lagra personlig information, till exempel de webbplatser som den berörda personen besöker. Varje gång du besöker vår webbplats överförs personuppgifter, inklusive IP-adressen till den internetanslutning som används av den berörda personen, till Google i USA. Dessa personuppgifter lagras av Google i USA. Google kan vidarebefordra dessa personuppgifter som samlats in genom den tekniska processen till tredje part.

Den berörda personen kan när som helst förhindra inställning av cookies från vår webbplats, som redan visas ovan, med hjälp av en motsvarande inställning av den använda webbläsaren och därmed permanent invända mot inställningen av cookies. En sådan inställning av den använda webbläsaren skulle också hindra Google från att ställa in en konverteringscookie på den berörda personens informationsteknologisystem. Dessutom kan en cookie som redan har ställts in av Google AdWords raderas när som helst via webbläsaren eller andra program.

Ferner besteht dör für die betroffen tills Möglichkeiten Person, interessenbezogen der Werbung zu durch Google widersprech det. Hierzer muss dö förrän betroffen Person von jedem der von IHR aus den Link www.google.de/settings/ads genutzten Internetbrows aufrufen und dort die gewünschte från Einstellungen vornehmen.

Ytterligare information och information om Google-sökningar är https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/ abgerufen werden.

10.4 Facebook Pixel, Facebook Custom Audiences och Facebook Conversion
Inom vårt onlineerbjudande, den så kallade "Facebook-pixeln" av det sociala nätverket Facebook, som drivs av Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA, eller om du är baserad i EU, Facebook Irland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland ("Facebook").

Med hjälp av Facebook-pixeln kan Facebook å ena sidan identifiera dig som besökare i vårt onlineerbjudande som målgrupp för presentation av annonser (så kallade ”Facebook-annonser”). Följaktligen använder vi Facebook-pixeln för att endast visa Facebook-annonserna som vi placerar för Facebook-användare som också har visat intresse för vårt onlineerbjudande eller som har vissa egenskaper (t.ex. intressen för vissa ämnen eller produkter som är baserade på de besökta webbplatserna) som vi överför till Facebook (så kallade "Anpassade målgrupper"). Med hjälp av Facebook-pixeln vill vi också säkerställa att våra Facebook-annonser motsvarar användarnas potentiella intresse och inte är irriterande. Med hjälp av Facebook-pixeln kan vi ytterligare förstå effektiviteten av Facebook-annonser för statistiska och marknadsundersökningsändamål genom att se om användare har omdirigerats till vår webbplats efter att ha klickat på en Facebook-annons (så kallad "konvertering").

  • Facebook sekretesspolicy
    Behandlingen av uppgifterna av Facebook sker inom ramen för Facebooks riktlinjer för dataanvändning. Följaktligen allmän information om presentationen av Facebook-annonser i Facebooks policy för dataanvändning. Du kan få speciell information och detaljer om Facebook-pixeln och hur den fungerar i Hjälpdelen av Facebook.
  • EU-US Privacy Shield
    Facebook är certifierat enligt Privacy Shield-avtalet och erbjuder därmed en garanti för överensstämmelse med europeisk dataskyddslagstiftning.
  • basis
    Användningen av Facebook-pixeln och lagringen av "konverteringscookies" baseras på artikel 6 paragraf 1 lit f GDPR. Vi har ett berättigat intresse av att analysera användarbeteende för att optimera både vår webbplats och vår reklam.
  • Databehandlingsavtal
    För behandlingen av uppgifterna, för vilken Facebook agerar databehandlare, har vi slutit ett databehandlande avtal med Facebook där vi ålägger Facebook att skydda våra kunders uppgifter och inte vidarebefordra dem till tredje part.
  • opposition
    Även om vi registrerar legitima intressen av att använda Facebook-pixeln och lagra "konverteringscookies", erbjuder vi dig att välja bort alternativ. Du kan invända mot insamlingen av Facebook-pixeln och användningen av dina data för att visa Facebook-annonser. För att ställa in vilka typer av annonser som visas för dig inom Facebook kan du ta fram sidan som Facebook har skapat och där Följ instruktionerna för att ställa in användningsbaserad annonsering. Inställningarna är plattformsoberoende, det vill säga de används för alla enheter som stationära datorer eller mobila enheter. Du kan också använda cookies, som används för räckviddsmätning och reklamsyfte, via Deaktiveringssida för nätverksreklaminitiativet och dessutom USAAmerikansk webbplats aboutads.info eller Europeiska webbplatsen youronlinechoices.com håller inte.
    Du kan hitta ett annat alternativ för att välja bort i vår Cookie uttalande.

10.5 Ominriktning / Intressebaserad onlineannonsering

Syfte med databehandling/rättsliga grunder:

Vi använder också ominriktningstekniker från olika leverantörer. Detta gör att vi kan skräddarsy vårt onlineerbjudande så att det blir mer intressant. För detta ändamål sätts en cookie med vilken intressedata samlas in med hjälp av pseudonymer. Information om ditt surfbeteende samlas in anonymt för marknadsföringsändamål och lagras i cookie-textfiler på din dator och analyseras med hjälp av en algoritm. Därefter kan riktade produktrekommendationer visas som personliga reklambanners för våra produkter som är av intresse för dig på våra partners webbplatser. Under inga omständigheter får dessa uppgifter användas för att personligen identifiera besökaren på denna webbplats. Var där inga direkta personuppgifter bearbetas, och det kommer också att finnas inga användningsprofiler sammanslagna med personuppgifter. Denna databehandling sker på grundval av artikel 6 punkt f) GDPR. Med de inriktningsåtgärder som används vill vi säkerställa att du endast visas reklam på dina slutenheter som är baserad på dina faktiska eller förmodade intressen. Att inte störa dig med annonser som inte är av intresse för dig ligger både i ditt och vårt intresse.

Om du ändå inte längre vill ta emot personliga reklambanners från Apropos Wein GmbH onlinebutik, kan du invända mot denna datainsamling och lagring för framtiden enligt följande:

  • Med ett klick på knappen som visas i varje reklambanner (t.ex. "i") kommer du till leverantörens respektive webbplats. Där förklaras systemet med retargeting-teknik igen och möjligheten att välja bort erbjuds. Om du avbryter prenumerationen från en leverantör sparas en så kallad "opt-out"-cookie på din dator, vilket förhindrar att respektive leverantörs reklambanner visas i framtiden. Observera att du endast kan avregistrera dig från din dator och att respektive "opt-out"-cookies inte får raderas från din dator.

Mottagare/kategorier av mottagare:

Vi använder retargeting-teknologier från olika leverantörer på vår webbplats, som behandlar ovan nämnda data som en del av re-targeting. För mer information om cookies som används av dessa tjänsteleverantörer, se vår Cookiepolicy.

Lagringsperiod / kriterier för att bestämma lagringsperioden:

De kakor som används för ominriktningsändamål och informationen de innehåller används för i Cookiepolicy som heter Tidsperiod sparad och raderas sedan automatiskt.

10.6 Alternativ för invändning/opt-out

Inriktningsteknikerna som förklaras i 14.3 och 14.4 kan förhindras av en motsvarande cookie-inställning i din webbläsare (se även avsnitt 14.1). Dessutom har du möjlighet till intressebaserad personanpassad annonsering med hjälp av den sk. Preference manager att förebygga.

10.7 SNABB spårning

1. Allmän omfattning och beskrivning av behandlingen av uppgifter
Vi använder FAST för att korrekt tilldela framgången för ett reklammedium. Uppgifterna raderas automatiskt efter 90 dagar. Det finns ingen profilbildning. FAST använder en unik nyckel som tredje part inte kan tilldela och därmed kan användare inte spåras. Personlig reklam är inte möjlig med FAST.
FAST skapar en koppling mellan ett klick på en annons, till exempel en annons, och en åtgärd, till exempel ett köp eller en inloggning eller registrering.
Informationen som överförs till oss används uteslutande i syfte att korrekt tilldela framgången för ett reklammedium och motsvarande fakturering.
FAST lagrar inga cookies eller cookie-liknande data på din enhet.
När enhetens fingeravtryck genereras slås endast icke-personliga parametrar samman (webbläsarinställningar, tidszon, CPU-klass, färgdjup, webbläsarens språk, etc.).
2. Omfattning och beskrivning av behandlingen av data vid användning av Google Ads / Microsoft Ads
Vid kampanj skickas vanligtvis även ordernummer och varukorgsvärde och lagras av oss i 90 dagar. Personuppgifter som namn, telefonnummer eller adress registreras eller lagras uttryckligen inte.
Dessutom kan följande värden överföras:
• ID (löpnummer)
• ClickID
• Inköpstidpunkt
• Valuta
• Konverteringsnamn (butiksorder eller lead)
Behandlingen av enhetens fingeravtryck sker på respektive kunds server. Om den är integrerad via Google Tag Manager sker fingeravtrycksbearbetningen av enheten via Smarketer Host-Europe-servern i Strasbourg.
På grund av höga säkerhetsstandarder, såsom en HTTPS-anslutning, skickas konverteringsdata på vår HOST-Europe-server i Strasbourg. Överföringen av exportfilen och behandlingen av uppgifterna (ClickID, konverteringsnamn, tidsstämpel, ordervärde, valuta) sker enligt Google Ads / Microsoft Ads på en amerikansk server.
Mjukvaran är inställd så att ingen profilering sker.
3. Rättslig grund för behandling av personuppgifter
Den rättsliga grunden för att behandla användarens uppgifter är artikel 6 paragraf 1 lit f GDPR.
4. Syfte med behandlingen
Informationen som överförs till oss tjänar det enda syftet att korrekt tilldela framgången för ett reklammedium och motsvarande fakturering och är motiverad med våra legitima intressen enligt artikel 6 paragraf 1 S. 1 lit.f GDPR.
5. Lagringens varaktighet
Uppgifterna om behandlingen som beskrivs här raderas automatiskt efter en lagringstid på högst 90 dagar.
Operatör: Namn: Smarketer GmbH Postadress: Alte Jakobstraße 83/84, 10179 Berlin E-post: info@smarketer.de
6. Alternativ för opposition och avlägsnande
Du kan förhindra spårning genom att inaktivera SNABB spårning via en opt-out-länk på respektive sida.

Du verkar ha inaktiverat JavaScript i din webbläsare. Detta kommer automatiskt att inaktivera FAST Conversions.

11. Mottagare utanför EU

Med undantag för den behandling som anges i avsnitt 10 och 14.2, vidarebefordrar vi inte dina personuppgifter till mottagare baserade utanför Europeiska unionen eller Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Den nämnda behandlingen gör att data överförs till servern hos Google LLC. Vissa av dessa servrar finns i USA. För USA beslutade EU-kommissionen den 12.7.2016 juli XNUMX att enligt bestämmelserna om EU-US Privacy Shields det finns en adekvat nivå av dataskydd (så kallat "adequacy decision" enligt artikel 45 GDPR). Tjänsteleverantören Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA, är certifierad enligt EU-US Privacy Shield.

12. Avtalsrelationer med affärspartners

Följande dataskyddsmeddelanden gäller dig när du kontaktar oss, när avtalsförhandlingar pågår med oss ​​och/eller det finns avtal med oss ​​och uppgifter om fysiska personer behandlas i detta sammanhang.

I synnerhet EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) och den federala dataskyddslagen fungerar som den rättsliga grunden.

Vilka uppgifter som behandlas i detalj beror till stor del på de överenskomna tjänsterna. Därför kommer inte alla delar av denna information att vara relevanta för dig.

Vi samlar vanligtvis in dina uppgifter från dig.

Det kan dock även bli nödvändigt att behandla personuppgifter som vi får från andra företag, myndigheter eller annan tredje part, t ex kreditupplysningar, skattekontor eller liknande. Detta kan även inkludera personuppgifter som vi får via våra whistleblower-kanaler om eventuella överträdelser av efterlevnad eller som en del av efterlevnadsutredningar.

Relevanta personuppgifter kan vara: personuppgifter (t.ex. för-/efternamn, adress och andra kontaktuppgifter, födelsedatum och födelseort samt nationalitet), legitimations- och autentiseringsuppgifter (t.ex. handelsregisterutdrag, ID-uppgifter, provsignatur), data i samband med vår affärsrelation (t.ex. betalningsdata, uppgifter om order), kreditvärdighetsdata, data om företagsstrukturer och ägande, foto- och videoinspelningar (t.ex. för leveranser av varor) samt annan data jämförbar med de nämnda kategorierna.

Du kan alltid välja om du vill kommunicera med oss ​​via e-post eller post. Av tekniska skäl kan kommunikation via e-post vara okrypterad.

Syfte och rättslig grund för behandlingen:

För att uppfylla avtalsförpliktelser (Artikel 6 Stycke 1 bokstav b) GDPR) 
Syften med databehandlingen är ett resultat av genomförandet av åtgärder före avtalsslutande som föregår en avtalsenligt reglerad affärsrelation och vid fullgörandet av förpliktelserna från det ingångna avtalet.

För att uppfylla en rättslig skyldighet (artikel 6 punkt 1 bokstav c) GDPR) 
Syftet med databehandlingen följer i enskilda fall av lagkrav. Dessa rättsliga skyldigheter omfattar till exempel fullgörande av lagrings- och identifieringsskyldigheter, t ex inom ramen för krav för förebyggande av penningtvätt, skattekontroll och rapporteringsskyldighet samt databehandling i samband med förfrågningar från myndigheter.

För att uppfylla legitima intressen (Artikel 6 Stycke 1 bokstav f) GDPR) 
Det kan bli nödvändigt att behandla de personuppgifter du har lämnat utöver det faktiska genomförandet av avtalet. De berättigade intressena här är i synnerhet valet av lämpliga affärspartners, hävdande av rättsliga anspråk, försvar mot ansvarsanspråk, åtkomstkontroller, klargörande av eventuella överträdelser av efterlevnaden, förebyggande av brott och reglering av skador till följd av affärsrelationen.

När avtalet ingås samlar vi in ​​uppgifter om din kreditvärdighet via kreditupplysningsföretag för att tillgodose ovan nämnda berättigade intressen. Vi använder kreditvärdighetsdata från kreditupplysningsföretagen för att kontrollera kreditvärdigheten. Kreditinstituten lagrar data som de får från till exempel banker eller företag. Dessa uppgifter inkluderar i synnerhet efternamn, förnamn, födelsedatum, adress och information om betalningsbeteende. Information om de uppgifter du har sparat kan fås direkt från kreditupplysningarna.

Mottagare/kategorier av mottagare:

Inom vårt företag får dessa områden tillgång till de uppgifter du har lämnat som de behöver för att uppfylla avtalsenliga eller rättsliga förpliktelser eller för att uppfylla legitima intressen. Som en del av avtalsförhållandet ger vi även uppdragsgivare eller tjänsteleverantörer som kan få tillgång till dina personuppgifter. Efterlevnad av dataskyddsbestämmelser är kontraktsmässigt garanterad.

Överensstämmelse med dataskyddsbestämmelser är kontraktsmässigt garanterad. Uppgifterna kan också överföras till företag inom Schwarz-gruppen för att uppfylla avtalsenliga förpliktelser.

Lagringsperiod / kriterier för att bestämma lagringsperioden:

Personuppgifterna kommer att sparas så länge det är nödvändigt för att uppfylla ovan nämnda syften. De lagstadgade lagringskraven från handelslagen (HGB) och skattelagen (AO), som föreskriver lagring i upp till tolv år, är särskilt relevanta här.

Skyldighet att tillhandahålla uppgifterna:

Som en del av vår affärsrelation måste du tillhandahålla de personuppgifter som krävs för upprättandet, genomförandet och avslutande av en affärsrelation och för fullgörandet av tillhörande skyldigheter, som vi enligt lag är skyldiga att samla in eller har rätt att samla in på grundval av legitima intressen. Utan dessa uppgifter kommer vi vanligtvis inte att kunna ingå en affärsrelation med dig.

Dataöverföring till tredjeländer:

Om vi ​​överför personuppgifter till mottagare utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), kommer överföringen endast att ske om EU-kommissionen har bekräftat en adekvat dataskyddsnivå för tredjelandet och en lämplig nivå av dataskydd har överenskommits med datamottagare (t.ex. genom EU-standardavtalsklausuler) eller ditt samtycke har getts till oss.

Ansvarig instans:

Ansvarig instans är respektive företag som du inleder eller genomför en affärsrelation med.

Gemensamt ansvarig för behandlingen:

Om du är gemensamt ansvarig för behandlingen får du relevant information från det ansvariga organ som du inleder eller genomför en affärsrelation med. Det utsedda företaget ansvarar också för att uppfylla skyldigheterna enligt GDPR.

13. Shopping i vårt Apropos-vin - Schmalhofer Vinothek

13.1 Åldersverifiering

Vid försäljning av produkter med åldersbegränsningar, såsom alkohol (18 år) / tobaksvaror (18 år) / försäljning av dator- och konsolspel, DVD-skivor, videor (bildbärare enligt 12 § JuSchG) med åldersbegränsningar (endast enl. med USK / FSK-märkning ) en visuell kontroll av ID utförs av vår kassapersonal (Artikel 6 Stycke 1 bokstav c) GDPR).

13.2 Säkerhetskameror

Ibland behandlar vi dina uppgifter i syfte att förebygga och upptäcka brott (Artikel 6 Stycke 1 bokstav f GDPR), för att skydda våra kunder, anställda och vår egendom. Användningen av säkerhetskameror indikeras med ett väl synligt piktogram i grenarna. Vi sparar bildinspelningar i 14 dagar. Underhållsföretag på uppdrag av oss kan ha tillgång till lagrad data för installation och underhåll.

13.3 Betalningsprocessen

Vi behandlar dina uppgifter för att behandla betalningen (artikel 6 punkt 1 bokstav b) GDPR) samt för att genomföra SEPA-autogiroförfarandet (artikel 6 punkt 1 bokstav f GDPR) och vid behov för kreditkontroll. De tjänar också till att förhindra kortmissbruk och begränsa risken för betalningsinställelser. Uppgifterna kommer att raderas när de inte längre krävs för att behandla betalningen och inte strider mot lagstadgade lagringstider.

Vid betalning med girokort och PIN-kod vidarebefordrar vi i allmänhet följande betalningsinformation till nätoperatören SumUp Payments Limited, 32 - 34 Great Marlborough St, W1F 7JB London, Storbritannien: IBAN, kortets utgångsdatum och kortets sekvensnummer för girokortet, datum, tid, betalningsbelopp, terminalidentifierare, plats, företag och filial.

Du är inte skyldig att förse oss med dessa uppgifter. Kortbetalning är dock inte möjlig utan uppgifterna. Alternativt kan du betala med kontanter när som helst.

14. Dina rättigheter som registrerad

14.1 Översikt

Utöver rätten att återkalla ditt samtycke som givits till oss har du följande ytterligare rättigheter om respektive lagkrav uppfylls:

  • Rätt till informationsdisk om dina personuppgifter som lagras av oss i enlighet med artikel 15 GDPR och avsnitt 34 BDSG,
  • Rätt till Rättelse felaktiga eller ofullständiga uppgifter i enlighet med artikel 16 GDPR,
  • Rätt till radering Dina uppgifter som lagras av oss i enlighet med artikel 17 GDPR och avsnitt 35 BDSG,
  • Rätt till Begränsning av behandlingen Dina uppgifter i enlighet med artikel 18 GDPR,
  • Rätt till Dataportabilitet enligt artikel 20 GDPR,
  • rätt till enligt artikel 21 GDPR.

14.2 Rätt till information i enlighet med artikel 15 GDPR

I enlighet med artikel 15 (1) GDPR har du rätt att kostnadsfritt begära information om de personuppgifter vi har lagrat om dig. Detta inkluderar särskilt:

  • de ändamål för vilka personuppgifterna behandlas;
  • de kategorier av personuppgifter som behandlas;
  • mottagare eller kategorier av mottagare till vilka personuppgifterna om dig har lämnats ut eller fortfarande lämnas ut;
  • den planerade varaktigheten av lagringen av dina personuppgifter eller, om specifik information inte är tillgänglig, kriterier för att bestämma lagringstiden;
  • förekomsten av en rätt att rätta eller radera dina personuppgifter, en rätt att begränsa behandlingen av den ansvariga eller en rätt att invända mot denna behandling;
  • rätten att lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet;
  • all tillgänglig information om uppgifternas ursprung om personuppgifterna inte samlas in från den registrerade;
  • förekomsten av automatiserat beslutsfattande inklusive profilering i enlighet med artikel 22 och 1 GDPR och – åtminstone i dessa fall – meningsfull information om logiken som är involverad och omfattningen och de avsedda effekterna av sådan behandling för den registrerade.

Om personuppgifter överförs till ett tredjeland eller till en internationell organisation har du rätt att få information om lämpliga garantier i samband med överföringen i enlighet med artikel 46 GDPR.

14.3 Rätt till rättelse i enlighet med artikel 16 GDPR

Du har rätt att begära att vi omedelbart korrigerar felaktiga personuppgifter om dig. Med beaktande av syftet med behandlingen har du rätt att begära att fullständiga personuppgifter är fullbordade - även med hjälp av en kompletterande deklaration.

14.4 Rätt till radering i enlighet med artikel 17 GDPR

Du har rätt att begära att vi raderar personuppgifter som rör dig omedelbart om något av följande skäl föreligger:

  • personuppgifterna inte längre är nödvändiga för de ändamål för vilka de samlades in eller på annat sätt behandlades;
  • Du återkallar ditt samtycke som behandlingen grundades på i enlighet med artikel 6 (1) (a) eller artikel 9 (2) (a) GDPR, och det finns ingen annan rättslig grund för behandlingen;
  • Du invänder mot behandlingen i enlighet med artikel 21 (1) eller (2) GDPR, och det finns inga tvingande legitima skäl för behandlingen i fallet med artikel 21 (1) GDPR;
  • personuppgifterna behandlades olagligt;
  • radering av personuppgifter är nödvändig för att uppfylla en rättslig skyldighet;
  • personuppgifterna samlades in i samband med informationssamhällets tjänster som erbjuds i enlighet med artikel 8 GDPR.

Om vi ​​har offentliggjort personuppgifterna och är skyldiga att radera dem kommer vi att vidta lämpliga åtgärder, med hänsyn till tillgänglig teknik och implementeringskostnaderna, för att informera tredje part som behandlar dina uppgifter att du också har raderat alla länkar till dessa personuppgifter. data från dem Begär data eller kopior eller replikeringar av dessa personuppgifter.

14.5 Rätt till begränsning av behandling i enlighet med artikel 18 GDPR

Du har rätt att kräva att vi begränsar behandlingen om något av följande villkor är uppfyllt:

  • Du bestrider riktigheten av personuppgifterna;
  • behandlingen är olaglig och du begär begränsning av användningen av personuppgifter istället för radering;
  • den ansvarige behöver inte längre personuppgifterna för behandlingen, men den registrerade behöver dem för att hävda, utöva eller försvara rättsliga anspråk, eller
  • Du har framfört en invändning mot behandlingen i enlighet med artikel 21 GDPR, så länge det ännu inte har fastställts om den ansvarigas legitima skäl väger tyngre än den berörda personens.

14.6 Rätt till dataportabilitet i enlighet med artikel 20 GDPR

Du har rätt att få de personuppgifter om dig som du har lämnat till oss i ett strukturerat, vanligt och maskinläsbart format och du har rätt att överföra dessa uppgifter till en annan ansvarig utan hinder från oss, förutsatt att

  • behandlingen är baserad på samtycke i enlighet med artikel 6 (a) eller artikel 1 (a) eller på ett kontrakt i enlighet med artikel 9 (b) GDPR och
  • behandlingen utförs med hjälp av automatiserade processer.

När du utövar din rätt till dataportabilitet har du rätt att få personuppgifterna överförda direkt från oss till en annan ansvarig, i den mån detta är tekniskt möjligt.

14.7 Rätt att göra invändningar i enlighet med artikel 21 GDPR

Under villkoren i artikel 21 punkt 1 GDPR kan du invända mot databehandling av skäl som härrör från din speciella situation.

Ovanstående allmän invändningsrätt gäller för alla behandlingsändamål som beskrivs i dessa dataskyddsbestämmelser, som behandlas på grundval av artikel 6 punkt 1 bokstav f) GDPR. Till skillnad från den särskilda invändningsrätten som syftar till databehandling för reklamändamål (jämför särskilt punkterna 11 och 14 ovan) är vi enligt GDPR endast skyldiga att genomföra en sådan generell invändning om du ger oss skäl av övervägande betydelse, t.ex. en möjlig Fara för liv eller hälsa. Dessutom finns det möjlighet att kontakta den tillsynsmyndighet som ansvarar för Apropos Wein GmbH eller dataskyddsombudet för Apropos Wein GmbH.

15. Kontaktperson

15.1 Kontaktperson för frågor eller för att utöva dina dataskyddsrättigheter

Om du har några frågor om webbplatsen eller Apropos Wein GmbH onlinebutik eller för att utöva dina rättigheter vid behandling av dina uppgifter (dataskyddsrättigheter), kan du kontakta vår kundtjänst:

https://aproposwein.com/contact
Även direkt via mail till philipp.schmalhofer@aproposwein.com

15.2 Kontaktperson för frågor om dataskydd

Om du har frågor om dataskydd kan du kontakta vår kundtjänst:

https://aproposwein.com/contact
Även direkt via mail till philipp.schmalhofer@aproposwein.com

15.3 Rätt att lämna in ett klagomål till dataskyddsmyndigheten

Du har också rätt att när som helst lämna in ett klagomål till den ansvariga dataskyddsmyndigheten. Du kan kontakta dataskyddsmyndigheten i den federala stat där du är bosatt eller myndigheten i Bayern som den federala stat där Apropos Wein GmbH har sitt säte.